понедельник, 11 января 2021 г.




Ан-Он-Тс

Легенди СтаРАщ НеПреклонних. #506 ПриРОДнРій РідКий КрисТал Людства. КрисТал РОДу-НАРОДу.
Рід Кий - Крис Талий...

Рід (лат. Gens; ст.укр. рож, рожай) — в антропології форма суспільної організації. Група осіб, кровно пов'язаних між собою, що виводять своє походження від одного предка. В англомовних країнах називається кланом (англ. clan) або лініджем (англ. lineage).

Па́лиця (від прасл. *palica, *pala), чи кий (від прасл. *kyjь) — найпростіша зброя ударно-роздрібнюючої дії, що являє собою дрючок, частину стовбура дерева, звужену на тому кінці, який слугує держаком. Часто використовувався цілий стовбур маленького дерева; його комлева частина утворювала кулеподібне потовщення, що було вражальним елементом.

Крис або кери́с — національний кинджал з характерною асиметричною формою леза. З'явився на острові Ява, розповсюджений по усій Індонезії, на Філіппінах та Малайзії. Етимологія пов'язана з давньояванським словом ngeris, «нгеріс», що означає «колоти», «пронизувати».

Талий лід
На що перетворюється розтанувши лід? Двох думок бути не може: на воду Дві думки можуть бути про інше - відрізняється свіжетала вода від звичайної чи ні? З цього приводу достатньо баталій, але досі так і не виявили сторону-переможця. Одні дослідники стверджують, що вода протягом деякого часу, що вимірюється добами, «пам'ятає» про те, що вона була льодом, і зберігає льодоподібну структуру. Говорячи дещо суворіше, у сусідніх молекул води, з'єднаних водневими зв'язками, можна припустити тетраедричну координацію. Інші ж дослідники заявляють, що нічого такого немає. Їх не переконують фізико-хімічні відмінності талої та звичайної води, а відхилення в'язкості, розчинюючої здатності і електричних властивостей вони відносять до погрішностей експерименту.




 

Комментариев нет:

Отправить комментарий